2018. június 05. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

359. HoneyBeast – A legnagyobb hős (2014)

honeybeast-a-legnagyobb-hos_400x400.jpg

Lepa

Lehet, hogy sokan nem tudják, hogy a HoneyBeast eredetileg Honey Bee volt, és Szegeden alakult. Ráadásul a listánkon már szereplő Nyershez is kötődik áttételesen, hiszen az eredeti énekes Czutor Anett volt, bár a legtöbben már a jelenlegi énekesnővel, Tarján Zsófival ismerték meg. A női énekeses magyar pop-rock zenekarok (Magashegyi Underground, Zanzibár) mezőnyében lehet gondolatban elhelyezni, azok közül is az okosabb (és néha kifejezetten játékos, vicces) szövegű bandák közé. A számaik hol kifejezetten poposak (Maradok; Kétszeméyles birodalom), hol kicsit vagányabbak és rockosabbak (Önök kérték; Bravó, nem baj), de ami a legérdekesebb, hogy mindkettő illik hozzájuk (és személy szerint az énekes hangjához). Valamiért nekem az alacsonyabb Spotify-hallgatottságú Kína tetszik a legjobban a lemezen, de az ismertebb slágerekkel (pl. Egyedül) sincs semmi gond.

Ha csak egy számra van időd: Kína

Dönci

A Honeybeast egy eléggé alternatív formációnak indult, és amúgy ha végighallgatjuk az albumot, nem feltétlenül mondanánk rá azt, hogy nem az, viszont a slágereik népszerűsége miatt kénytelen vagyok azt írni, hogy egy kiváló popzenekar lett. Ők is sok tagcserén estek át, mire összeállt ez a felállás. A szövegvilág kellőképpen vicces és elgondolkodtató (mondhatni szatirikus sok helyen), a zene meg ügyesen kalandozik az elektronika, a népi motívumok, a funky, a trip hop és a hard rock húzása között. Leírtam már párszor, de erre a zenekarra is igaz: sokkal szívesebben hallgatnék rádiót, ha több ilyen jellegű zene lenne a fősodorban. A félig angol nyelvű Tél dere kúszik rám az egyik olyan dal, ami miatt szerintem azok is megszerethetik a zenekart, akiknek a slágereik nem tetszenek.

Ha csak egy számra van időd: Tél dere kúszik rám

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr6314020712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása