2018. június 22. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

342. Pál Utcai Fiúk – Legelő (2008)

 puf_legelo_400x400.jpg

Dönci

A Pál Utcai Fiúk máig legfrissebb (a hallgatás napján 10 éves) és legjobb lemezéről van szó. Nem azért a legjobb, mert mindegyik dal tökéletes rajta, és nem is azért, mert olyan paradigmaváltáson ment át a zenekar, hogy ihaj. Egyszerűen minden hangulathoz találni megfelelő számot a lemezen, mégis összeáll egésszé. A legjobb számok pedig bármelyik zenekar legjobb számai lehetnének. Molnár Balázs egyre több dalt jegyez, a szövegekből többet pedig Kardos-Horváth Janó, a Kaukázus agya szült. A gitárok a helyükön vannak mindig, a fúvósok a legjobbkor érkeznek, Lecsó és Anikó hangja pedig tökéletesen van felosztva: minegyikük azt énekli, ami neki a legjobban áll. Igazi koncertre való slágerparádé az album. A mai választottam viszont egy lassabb, de gyönyörű dal: a Gólya.

Ha csak egy számra van időd: Gólya

Lepa

Ez egy igazán állatos album: a számcímek nagy részében állatnév szerepel. Ha ide számítom a Milyen állat? című dalt is, akkor összesen 6-ban, ha a Gyereket is, akkor 7-ben, hehe. Amúgy maga az album is állatul is szól, és elég változatos is ahhoz, hogy végig fenntartsa az érdeklődést. A már említett, a női és férfi éneket csodásan kombináló Milyen állat? mellett nagy sláger a remek fúvósokat bevető címadó is, de nehéz egyet kiemelni. Aki szereti a PUF-ot, nem fog csalódni, pedig nem mai arcok „mai” (azaz viszonylag új) lemezéről van szó. Éljenek az állatos szövegek, éljenek az állat nóták. Aki pedig rajongó, a koncerten álljon legelőre. (Jaj.)

Ha csak egy számra van időd: Legelő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr2914061565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása