2018. augusztus 26. 06:09 - Az 500 legjobb album 2 arca

277. Strike Anywhere – Iron Front (2009)

strike-anywhere-iron-front.jpg

Lepa

A Strike Anywhere nevű hardcore punk formáció is dupláz (ez egy ilyen hét), és a tegnapi popos dallamoktól jórészt elbúcsúzunk, átveszi helyüket a műfajra és konkrétan erre a bandára is nagyon jellemző energia. Azért van itt majdhogynem rádióslágernek nevezhető dal is, az I’m Your Opposite Number, egy kegyetlenül együtténeklős és ököllóbálós refrénnel, és alapjában véve is több a dallamos szám, mint a korábban hallgatott (és korábbi) lemezükön. De azért kapunk a szokásos keménységből is, például a Failed State-ben, ahol a „How far could this world go to reject you” sor, és az utána jövő sorok („nem fogok beállni a sorba, nem fogok idővel megtörni”) libabőröztetően hatnak. Ez az, amire csak a hardcore punk képes: hirtelen egy izzadt, fülledt tömegben képzeljük magunkat, ahol mindenki együtt üvölti teli torokból a világ megvált(oztat)ását sürgető szövegeket. Aztán persze mindenki hazamegy, de azért élménynek hatalmas egy ilyen buli, és felvételen is kész adrenalinbomba, érdemes egy ilyennel kezdeni a napot (vagy erre sportolni). Kemény arcoknak a Failed State-et, a befogadhatóbb darabok kedvelőinek az I’m Your Opposite Numbert ajánlom. De azért ne sajnáljuk a 29 percünket a többitől se, ha van egy kis időnk: például a csodás lezárású Western Scale is megér egy misét, pedig az már nagyon a vége felé van.

Ha csak egy számra van időd: Failed State

Dönci

13 dal, 29 perc. Milyen stílusú számokról beszélünk? Nyilván nem valós a találós kérdés, mert olvasóink az elmúlt pár napban is rájöhettek, hogy szeretjük a punkot. Ez a mostani punk viszont megint más, mint a tegnapi és a tegnapelőtti. Itt a nyers erő és az odamondás dominál. Nincs rendszer, aki ellenállhat ennek a zenekarnak. Legalábbis ezt érzik a hallgatók, ahogy sodródnak a 2 perces dalok áramával. Nagyon nehéz megfogalmazni a közvetített életérzést, de valahol az elégtételre vágyakozás és a saját igazság közvetítése és beteljesítése mezsgyéjén mozog. A hardcore punkvonal kedvelői nem fognak csalódni, a többiek pedig adjanak egy esélyt az I'm Your Opposite Numbernek.

Ha csak egy számra van időd: I’m Your Opposite Number

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr5814199385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása