2018. szeptember 07. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

265. Mud Flow – Ryunosuke (2007)

rynosouke.jpg

Lepa

Írországból most Belgiumba ugrunk át, viszont stílusban nem is olyan nagy az ugrás: szolid, inkább a művésziességet, mint a rockolást a zászlajára tűző alternatív bandáról beszélünk ma is, amelyben természetesen angolul énekelnek, és néha használnak nem szabvány hangszereket (zongorát). Akár britpopnak is titulálhatnánk némely számukat, ha az nem lenne brit kiváltság. Őket se tette még taccsra az ismertség, legalábbis a Spotify hallgatottsági adatai ezt mutatják (nagyjából a közepesen ismert magyar zenekarokkal egy szinten állnak, legalábbis ezt az albumot tekintve). És persze ez nem azt jelenti, hogy nem érdemelnék meg a stadionkoncerteket, hanem azt, hogy ha az ember európai zenész, de nem brit, akkor azért jelentős hátránnyal indul a nemzetközi porondon. Reméljük, általunk minél többen belekóstolnak a belga alternatív rockzenei kultúrába is. Mivel Dönci nagy keringőrajongó, ő biztos a Waltz 1-et választja, én viszont egy standardabb, 4/4-es, viszont egészen különleges hangulatú darabot.

Ha csak egy számra van időd: Trampoline

Dönci

Az egyik legjobb belga zenekarról írunk most, akit sajnos sokkal kevesebben ismernek, mint amennyit érdemelnének. Ők nem a rövid dalaikról híresek, viszont olyan alternatív gitárzenét húznak, aminél hangulatosabbat kevesen tudnak, így nem zavaró, hogy adott esetben 7-8 percet is nyűvik a gitárokat dalonként. Rögtön a nyitó My Fair Lady, Audrey is egy ilyen gyöngyszem. De vannak még bőven jó dalok utána is. Sőt, a Trampoline-ről azt mondta egyszer Lepa, olyan, mintha a The Beatles írta volna az Abbey Road után. Szerintem igaza volt. :) A hangulat amúgy végig egységes. Olyan mintha elindulnál egy kellemes pszichedelikus utazáson, ami nem akar véget érni, és csak visz magával folyamatosan. Sőt kevesebb nagyon lálálázás van a poprock történetben, mint az In Time végén (talán csak a Suede Beautiful Ones című felvételében hallható derekasabb). Azt hiszem, a leginkább jellemző darab a nyitó 8 perces, de a teljes lemezt javaslom fogyasztásra.

Ha csak egy számra van időd: My Fair Lady, Audrey

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr9214221179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása