2018. szeptember 09. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

263. Bomb the Music Industry! – Scrambles (2009)

bombthemusic.jpg

Lepa

Ez a banda már szerepelt nálunk egy EP-nek is nézhető minialbummal, de itt végre kapunk tőlük 13 dalt 37 percben. Akinek az It Shits!!! első 20 másodperce nem kelti fel az érdeklődését, az ne is hallgassa meg, de őszintén remélem, hogy nem lesz ilyen olvasónk. Ahogy korábban már leírtam, igazából ez egy egyszemélyes produkció olyan értelemben, hogy a szövegeket és a zenét is Jeff Rosenstock írja egyedül, sőt, sokszor több hangszert is ő játszik fel a (házi) stúdióban. Ami kiemeli kortársai közül az előadót, az a rendkívül vicces, mégis komoly szövegvilág, és a kiegészítő hangszerek (zongora, szinti, fúvósok) tökéletes használata – mindig jókor vannak a jó helyen, például a Fresh Attitude, Young Body szinti- és zongorabetétei egyszerűen szintekkel feljebb emelik a számot. A számok címadása meg egy külön fejezetet megérne, például a Gang of Four Meets the Stooges (But Boring) minden zenekedvelőnek mosolyt csal az arcára – a Can I Pay My Rent in Fun? pedig mindenki máséra is. De aki nevetni akar, annak a 25! vége is jó lehet (önmagában nem működik, csak a számmal együtt). Én azt mondom, merüljön el a Rosenstock-életérzésben mindenki, aki elviseli a kicsit képzetlen és néha hamis énekhangját. Minden más aspektus bőven kárpótolni fogja. (Zárójeles megjegyzés: az albumon nemcsak punkzene hallható – aki unja azt, annak a $2,400,000 c. számot ajánlom, vagy a zseniális záró számot.)

Ha csak egy számra van időd: Fresh Attitude, Young Body

Dönci

Ez a zenekar is visszatérő nálunk, és bár a hangzás eléggé demós, az ének meg bűnhamis, azért nem kell aggódni, rendkívül élvezetes dalok követik egymást. Az It Shits!!! karácsonyi csengettyűi például különösen viccesek a nagy pankolás közepette. Persze van itt a skától kezdve (Stuff That I Like) a gitárpopon (Fresh Attitude, Young Body) és a zongoradiszkós punkig (25!) a nu-metalig (Gang of Four Meets the Stooges (But Boring)) sok minden. Aki szereti a kísérletezős hangzást és a lendületes dalokat, az elég jól szórakozik majd a lemez hallgatása közben. A többiek pedig füleljék meg a Stuff That I Like-ot.

Ha csak egy számra van időd: Stuff That I Like

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr9314221371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása