2018. október 04. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

238. Travis – Everything at Once (2016)

travis-everything-at-once-recensione.jpg

Dönci

A Travis (a hallgatásig) legutolsó lemezével válaszolt a kritikusoknak és a rádióknak, akik mindig 3-4 perc körüli slágereket vártak. Gyakorlatilag az utolsó dal kivételével mindegyik ilyen. Rövid, velős, táncolható, mégis sokszor eléggé csípős szövegekkel bír (pl. Paralysed). Az Idlewild női vokálja Josephine Oniyamától utánozhatatlanul nagy királyság. A kedvencem mégis a 3 Miles High, hiszen az megmutatja, miben igazán jó a Travis: szerethető, hangulatos, szívmelengető felvételek előadásában. Valahogy annyira ömlik a pozitivitás ebből a zenekarból, hogy nem is értem, miért nem szereti mindenki. Szóval szeresse őket mindenki! Most! :)

Ha csak egy számra van időd: 3 Miles High

Lepa

A brit lityi-lötyi gitárzene királya, a Travis ismét visszatért a listánkra, ezúttal a 2016-os albumával. Habár nagyon nagy meglepetések nincsenek rajta, de végig (tényleg az utolsó számig) egy nagyon összeszedett, egységes színvonalú és nem utolsósorban slágeres lemezt hallhatunk. A hangulat elég laza és egész vidám, legalábbis nincs nagyon nyoma annak a búskomorságnak, ami például az Ode to J. Smith-t vagy a 12 Memoriest időnként jellemezte. Ami egy kicsit kilóg a furcsa ritmusú szöveg miatt, az pont a címadó szám, illetve a női vokálok miatt az Idlewild – ismerkedésre én az előbbit javasolnám.

Ha csak egy számra van időd: Everything at Once

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr714277039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása