2018. október 06. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

236. Placebo – Battle for the Sun (2009)

placebo.jpg

Dönci

A Placebo jó, a Placebót szeretjük, a Placebo mindig megéri a pénzét. Ezekkel az alapvetéseknél dolgoztunk a lista készítésekor, mint a mellékelt ábra mutatja. :) Itt is sok sláger kapott helyet, amik ugyanazokban a zenei megfejtésekben gyökereznek, mint a 2009 előtti dalok, viszont olyan erős számok sorakoznak itt egymás után (amik nem is slágerek), hogy nem lehet elmenni mellettük szó nélkül. A Speak In Tongues vagy a Kings of Medicine bármelyik jó érzésű embernek megnyitja a szívét. Aki a slágerek mentén haladna, annak a címadót ajánlom, aki viszont különleges csemegére vágyik, hallgassa meg a Kings of Medicine-t. (És főleg, milyen vicces, hogy Placebo: Kings of Medicine.)

Ha csak egy számra van időd: Kings of Medicine

Lepa

Ezzel az albummal érdekes a közös történetem: amikor kijött, digitális formában nemigen fogott meg, aztán pár évre rá megpillantottam vinylen jelentősen leárazva a Media Marktban (ugyanis picit sérült volt a borítója). Egyből megvettem, és nagyon nem bántam meg: jó sokszor lepörgött a lemezjátszón, és pár számba nagyon beleszerettem – csak kellett neki pár odafigyelős hallgatás. Igaz, tényleg nem vált világot a banda magához képest, de azért nagyon erős nóták vannak az albumon majdnem egyfolytában. A kicsit más, new wave-es hangulatot ezúttal a For What It’s Worth hozza el a lemezre, így azt javaslom a lemezt nem ismerőknek; a vidámabb slágerek kedvelőinek a Bright Lights gyönyörű, éteri szintiszólamait, a hagyományos Placebo-számok kedvelőinek pedig a címadót.

Ha csak egy számra van időd: For What It’s Worth

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr3914277077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása