2018. október 12. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

230. Randy – Randy the Band (2005)

randy-randy_the_band_400x400.jpg

Dönci

A Randy is a Ramones örökségét viszi tovább. Punkok, de dallamosak, egyszerű tematikájuk van, és a zeneiségük se bonyolult. Viszont tökéletes bulialapozók. Senki ne várjon egyénként világmegváltást, inkább csak egy nagyon kellemes, szórakoztató, pörgős, néha vad, de mindig nagyszerű gitármuzsikát pár akkorddal. És hogy megtudjuk, kik halnak meg fiatalon, javaslom, halgassuk meg a Promise című felvételt (és igen, hiába van benne sok refrén, ha ilyen csodás szóló megy már alatta!).

Ha csak egy számra van időd: Promise*

Lepa

Maradunk a dallamos punknál, azon belül is az old-school, középtempós vonalnál kicsit garázsos hatásokkal. Ebben a kategóriában Svédország legjobbja a Randy, de világszinten is ott vannak a topligában. Olyan tökéletes refréneket írnak, hogy borsódzik az ember háta, és valamiért mindig úgy érzem, hogy a refrénig vezető út is tökéletesen van felépítve: ha csak beletekerünk, akkor is pontosan tudjuk, hogy versszaknál vagy refrénnél járunk éppen, mert teljesen más hangulatúak: a versszakok fokozzák a feszültséget és várakoztatnak, a refrének pedig ütnek, valamint együtténeklésre és ökölrázásra késztetnek. Ennek legjobb példája a két nagy kedvencem, a Red Banner Rockers és a Bahnhof Zoo, de a stílusbeli kezdő daszerzők a többi dalból is rengeteget tanulhat(ná)nak, a vicces szövegekről nem is beszélve („I like music better than art”).

Ha csak egy számra van időd: Red Banner Rockers

*Youtube-on is fönn van ez a szám, de nagyon szörnyű hangminőségben. Inkább a Spotify-t javasoljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7614292827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása