2018. október 14. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

228. The Killers – Day & Age (2008)

the_killers_day_and_age_400x400.jpg

Dönci

Harmadik lemezére a The Killers eltávolodott az addig megszokott (és profin végzett) gitárközpontúságtól, és bátrabban alkalmazták a szintetizátorok és a karibi rimusok előnyeit. Ennek köszönhetően olyan világslágerek születtek, mint az azóta is megfejtehetetlen refrénű Human (hiszen mit jelent az, hogy „Are we human or are we dancer?”) vagy a nagyon vicces Spaceman. Az a legenda járja, hogy Brandon Flowers az A Dustland Fairytale szövegére a legbüszkébb az életműből. Ha az ember végighallgatja a lemezt, olyan ézése támad, hogy a The Clash, a Madness és a The Cure legjobb pillanatait válogatták össze a nyolcvanas évekből. Szóval a fenti zenekar rajongói jól szórakoznak majd.

Ha csak egy számra van időd: Spaceman

Lepa

A Killers első két albumát nagyjából egyöntetűen pozitívan fogadták a kritikusok, ezt a harmadikat pedig legalábbis vegyesen. Pedig ugyanúgy megtalálhatók itt hatalmas világslágerek (Human), tánchimnuszok (Joyride) és balladisztikus hangvételű mini-rockoperák is (A Dustland Fairytale); de az tény, hogy elmozdultak a U2-s, széteffektezett irányba a gitáralapú (amcsi) britpoptól. Merthogy a zenekar fő ismérve szerintem az, hogy egyértelműen angol hatású indie-t nyomnak amerikai létükre. Szerintem ez az album kicsit alul van értékelve, ha nem is ér fel az első kettőhöz – aki vevő erre a műfajra, ne hagyja ki ezt se.

Ha csak egy számra van időd: A Dustland Fairytale

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr6114292849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása