2018. október 17. 19:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

225. Vad Fruttik – Tudom milyen (2015)

fruttik_1.jpg

Dönci

Ha van társadalomkritikus alternatív magyar lemez, a Vad Fruttik jelen albuma biztosan ebbe a kategóriába sorolható. Hiszen a 2000-es éveken innen soha nem szidták annyira a magyar rögvalóságot, mint a Túl kemény, a Majom, majom vagy az Utolsó adás című felvételek. Ugyanakkor jó, hogy Likó Marci megpróbált már vidám szöveget is írni újra (Gabi; Részeg király), ami mérsékelten sikerült is, és a dalok értékéből nem von le. Ja, és ha említettük, hogy a Szemben a nappal olyan, mint egy Ákos-szám, akkor a Hold egyértelműen olyan, mint egy Placebo-szám. :) A teljes lemezt azoknak javaslom, akik szeretik a nagyon igényesen szerkesztett alternatív zenét kellő elektronikával. A többiek pedig hallgassák meg a Repülni roncsokat című darabot. (A címbeli helyesírási hibától meg eltekintünk.)

Ha csak egy számra van időd: Repülni roncsokat 

Lepa

Visszatér a nemrég tárgyalt Vad Fruttik, és ezúttal a 2015-ös albumuk van terítéken, azaz egy elég friss darab (de nem a legújabb). Jó sok szinti van némelyik számban, annyira, hogy ezek már-már new wave-nek tekinthetőek, nem pedig (alternatív) rocknak. A Gabi pedig szintén lehetne Ákos-szám, ha már múltkor ezt írtuk a Szemben a nappalról. Nekem a Részeg királyhoz hasonló, vadulósabb nótáik mindig is jobban tetszettek, na meg a Mi lenne jó, ami az átlagnál sokkal vidámabb, könnyedebb hangvételű, és talán a zenekar legpoposabb száma. Bár nem reprezentatív a lemezt tekintve, de mégis azt mutatnám meg egy fruttiszűznek első körben.

Ha csak egy számra van időd: Mi lenne jó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr4314306419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása