2018. október 21. 19:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

221. Death in Vegas – Scorpio Rising (2002)

div.jpg

Lepa

Egy csomó stílus keveredik ezen a lemezen: ha például a női vokállal tarkított 23 Liest vagy a Liam Gallagher által énekelt, és ezért teljesen Oasis-szagú címadó számot hasonlítjuk össze, olyan érzésünk lehet, hogy ez nem is ugyanaz az előadó. Van itt továbbá bendzsós americana (Killing Smile) és elvont elektronikus-indusztriális prüntyögés (Natja), shoegaze, trip hop meg egy csomó más műfaj is, szóval az biztos, hogy nem fogunk belesüppedni az unalomba hallgatás közben. Nehéz egyetlen számban tetten érni a lemez hangulatát, ezúttal nem is próbálom meg.

Ha csak egy számra van időd: 23 Lies

Dönci

És akkor egy huszárvágással elkanyordunk az elektronika felé. De persze az igényes módon. A Death in Vegas duójának valószínűleg legjobb lemeze került a listánkra. Sőt, a Hands Around My Throat a Big Little Lies című sorozat miatt reneszánszát élte egy-két éve. Viszont nem is feltétlenül az a legjobb dal. Az instrumentális felvételek ugyanazt a borongós, sötét hangulatot hozzák, mint a szöveggel rendelkezők, azonban meglepő módon nem lassul be, mint a Portishead, hanem táncolható búskomorságot közvetít (amennyiben létezik ilyen). A címadóban pedig telitalálat Liam Gallagher énekhanja, hiszen az gyakorlatilag egy Oasis-szám. :) Szóval, aki szereti a hangszeres zenét, az vagy a címadót, a Diving Horsest vagy a Killing Smile-t hallgassa meg, de nekem az egyik nagy kedvencem a Girls (és előtte a Leather), úgyhogy az(oka)t ajánlom.

Ha csak egy számra van időd: Leather + Girls

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr914310191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása