2018. október 30. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

212. Pink Martini – Joy to the World (2010)

martini.jpg

Dönci

Karácsonyi dalok feldolgozásairól mindig nehéz értelmesen írni, hiszen valaki vagy szereti ezt a stílust, és sokféle feldolgozást szívesen meghallgat, vagy nem, ezért teljesen mindegy, mennyire igényes a zenei alap, jó az ének, mennyire jó koncepcióban követik egymást a felvételek, akkor sem fogja megszeretni. Úgyhogy csak annyit remélek, hogy mire a blogra kerül ez az album, akkor épp megfelelő lesz az időzítése. Mert itt igenis szép az ének, jó a koncepció és igényes a hangszerelés.

Ha csak egy számra van időd: Little Drummer Boy

Lepa

„Karácsonyi albumokból tizenkettő egy tucat” – gondolhatnánk. És mekkorát tévednénk! A mai jazz-pop lemezt ellenpéldaként, kifejezetten egyben fogyasztásra ajánlom, mert számos műfajból és kultúrából szemezget a Pink Martini, és ezzel bebizonyítja, hogy lehet még nagyot dobni (ha nem is újat mutatni) ezen a speciális területen, csak bele kell tenni egy kis erőfeszítést. A White Christmas japán szövegű verziója mellett például még egy izraeli dal is felkerült a tracklistre, persze azzal nem Jézus születését, hanem a hanukát ünnepelhetjük inkább. Ezeket a tematikus albumokat persze leginkább olyankor érdemes hallgatni, amikor aktuálisak (azaz karácsonykor), de mivel a blogposzt kirakásakor már úgyis elérhető közelségben van az advent, szépen vegye is fel kedves olvasónk az év végi lejátszási listájára.

Ha csak egy számra van időd: Schedryk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr9214315065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása