2018. november 02. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

209. Paul McCartney – Good Evening New York City (2009)

cd-dvd-paul-mccartney-good-evening-new-york-city-encomenda-d_nq_np_955123-mlb26949168734_032018-f.jpg

Lepa

Egy egész életművön átívelő (szerencsére nem időrendben), és nagyon sok korszakból, műfajból szemezgető számlistával készült Sir Paul erre a koncertre, úgyhogy már pusztán ezért is érdemes ismerni és hallgatni ezt a maratoni koncertfelvételt. A Beatles-szerzemények főleg a második lemezre tolódtak, ott szinte már csak az van – azért McCartney is tudja, hogy miből él a mai napig. A hangzás kitűnő, szinte stúdióalbum-minőségű, egyetlen bajom, hogy a közönséggel történő kommunikáció teljesen hiányzik (értsd: kivágták, gondolom azért, hogy ráférjen az anyag két cédére). Én jobban szeretem a vágatlan koncertfelvételeket, de az biztos, hogy minden mást megkapunk, amire csak számíthatunk a legnagyobb ma is élő dalszerzőtől: csodás dalok töltelékek nélkül, hangulat, beleélés, érzelem, őszinteség és nyilvánvaló örömzenélés. Ekkora slágerekhez csak az tud ilyen lazán hozzányúlni, aki írta őket. Zenészek, tessék tanulni a mestertől!

Ha csak egy számra van időd: Something

Dönci

Jelenleg Paul McCartney a legnagyobb sztár a zenei világban. Szerintem ezt minden túlzás nélkül kijelenthetjük. Ez pedig egy stadionavatás volt részéről, hiszen a legendás Shae Stadium épült újjá Citi Field néven, és McCartney volt az első, aki itt adott koncertet. Bő két órában nagyjából az összes aktuális és múltbeli slágerét eljátszotta, ráadásul nem is akármilyen zenekari kísérettel. Szóval nem is nagyon tudom, ekkora klasszikusok közül mit lehet kiemelni, de talán a Mrs. Vandebilt skája viszi a prímet (pedig kőkemény Beatles-slágerek is elhangzanak). Tény azonban, hogy a Here Today, a Yesterday és a Day Tripper is nagyon működnek (hogy csak a dayes számokat említsem). Viszont ha már McCartney és nem Wings vagy Beatles, akkor a választottam legyen a Dance Tonight.

Ha csak egy számra van időd: Dance Tonight

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr2314315611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása