2018. november 08. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

203. Dido – No Angel (1999)

dido-no_angel_400x400.jpg

Lepa

Ez a négybetűs előadó minden bizonnyal a szomorú brit énekesnők királynője. Nem sok vidám számát hallottam, és ami kicsit vidámabbnak hangzik, az is nagyon visszafogott. Ehhez képest nagyon befutott, bár mint tudjuk, sokat köszönhet Eminemnek, aki átvette a Thank You refrénjét, beépítette a saját számába, és ezzel bedobta Didót a világhírnév sűrű, sötét erdejébe. Az említett számon kívül szokás még ismerni a nyitó Here With Me-t is, de érdemes a többi számát is meghallgatnia annak, akinek ez a kettő bejön, mert hozzák ugyanazt a színvonalat. A tempó és a dallamvilág miatt ezt se bulira ajánlom, inkább kocsiba vagy vonatra (esetleg repülőre vagy hajóra). A kellemes, szimpatikus énekhang és a telt hangszerelés garantálja, hogy találjunk pár új kedvencet az albumon. A diszkós remixeket viszont általában utálni szoktam, így van ez most is, így a bónusz track (Thank You remix) hallgatása alól mindenkit felmentek.

Ha csak egy számra van időd: Here With Me

Dönci

Miután Dido otthagyta a Faithlesst, és saját projektbe kezdett, ahol nem annyira az elektromos tánczene és a hipnotikus rap kapta a főszerepet, hanem a rádiópop, egy egész világ megismerte és megszerette őt. Bársonyos hangjával bárkit le tud venni a lábáról, ráadásul a szövegei is elég értelmesek ahhoz, hogy szóljanak is valamiről. Éppen ezért nagyon nehéz rossz számot találni ezen a korongon. Végig egységesen magas színvonalú, és visznek magukkal a dalok. Aki igényes popzenét szeretne hallgatni, nyugodtan pörgesse végig az albumot. Nem mondom, hogy nagy táncparádé lesz a vége, de hogy kellemes az élmény, az tuti.

Ha csak egy számra van időd: Slide

Címkék: 1999 dido no angel
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr9014355377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása