2018. november 18. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

193. NOFX – Pump Up the Valuum (2000)

nofx_1.jpg

Lepa

Nemrég volt szó a NOFX első politizálós és saját kiadású albumáról – ez pedig az utolsó Epitaph kiadós és nem politizálós. A szövegek, számcímek és a zenei megoldások is tele vannak poénokkal, ezt jól megalapozza az, hogy az intro direkt a Linoleum c. számukat koppintja, aztán a szövegében ezt be is vallja. A zenekar válogatásaira és setlistjeire általában a nagy kiadók halálát vizionáló Dinosaurs Will Die, a kicsit másabb hangulatú sláger, a Bottles to the Ground és a záró mulatós um-pappa (nem keringő, hanem polka), a Theme From a NOFX Album szokott felkerülni, de vannak itt további csodás darabok is: pl. nagy kedvencem a Pharmacist’s Daughter, a Thank God It’s Monday és a Clams Have Feelings Too, mindegyiknek nagyon vicces a szövege (és közben zeneileg is slágerek, mármint punk szinten).

Ha csak egy számra van időd: Bottles to the Ground

Dönci

A NOFX pár nap után ismét ellátogat listánkra, az előzőnél 3 évvel korábbi lemezzel. Itt még az Epitaph volt a kiadó, akik a punkok nagy kortesei voltak. Itt még nem annyira kiforrottak zeneileg, viszonylag kevés „nem punk” van a korongon, de a szórakoztatási faktorral egy percig sincs probléma. A leginkább slágeres (már-már Clash-be hajló) felvétel a Bottles to the Ground, ugyanakkor ezen érződik, hogy gyaníthatóan slágernek is készült. A Theme From a NOFX Album pedig összefoglal mindent (zeneileg és szövegileg is), amit a zenekar eddig a pontjáig tudott, úgyhogy mindenféleképpen ezt a legfontosabb meghallgatni (ráadásul kiderül belőle, hogy a jó whiskeyt és a jó whiskyt szeretik ők is).

Ha csak egy számra van időd: Theme From a NOFX Album

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr3014373859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása