2018. november 21. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

190. Bad Religion – Suffer (1988)

bad_religion-suffer_400x400.jpg

Dönci

A Bad Religion szerepelt már korábban is a listánkon, de még fog. Ez a korong meg azért került fel ilyen magasra, mert nagyjából a Suffer című lemezre érték el azt a stílust, amiben utánozhatatlanul zseniálisak. Ez pedig a pörgős, dallamos, lázadó punkolás. Alig akad 2 perc fölötti felvétel, mégis minden ízükben kielégítő hosszúságúak a dalok. Gyakorlatilag mindegyik egy-egy külön punksláger. A 1000 More Fools, a How Much Is Enough, a Give You Nothing midnegyike megér egy misét (ha már a zenekar nevében szóba kerül a vallás is). De a legnagyobb sláger talán mégis a Best for You. Az gyakolatilag minden esszenciáját magában foglalja az eddigi éleműnek, így a választott dal is csak ez lehet.

Ha csak egy számra van időd: Best For You

Lepa

 Végre egy album, ahol nem kell gondolkodni, melyik számot ajánljam azoknak, akik csak egyet hallgatnának meg – ugyanis bármelyiket lehet, csúnya kifejezéssel élve „mind ugyanolyan”. Ezzel az albummal a Bad Religion gyakorlatilag lefektette a mai (na jó, 90-es) amerikai dallamos punk-rock alapjait, mondhatni etalont teremtett. Sok zenekar írt már dallamosabb vagy kidolgozottab nótákat azóta ebben a műfajban, de Greg Graffinék nélkül semmi nem lett volna. Alapvető album a műfaj kedvelőinek, de szerintem a fülbemászó dallamok és az odavágós refrének miatt sok mindenki másnak is öröme lelhet abban, ha belekóstol.

Ha csak egy számra van időd: 1000 More Fools

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr1214379174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása