2018. november 24. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

187. Bad Religion – No Control (1989)

bad_religion-no_control_400x400.jpg

Lepa

Szemfüles olvasóink észrevehették, hogy néha csak pár helyezés választja el ugyanannak a zenekarnak két hasonló albumát. Ez azért van, mert adott esetben nem tudunk dönteni két lemez közül, és végül mindkettő rákerült a listára. Ilyenek a Bad Religion Suffer és No Control c. albumai is – nagyon hasonlítanak, és a színvonaluk is egyforma. Viszont a No Control icipicit későbbi, és ennek megfelelően hangyányit kiforrottabb is: még dallamosabbak és ütősebbek a refrének, és a gitártémák is változatosabbak. Igazi nagy slágerei szerepelnek itt a zenekarnak, mint a Change of Ideas, a No Control vagy az I Want to Conquer the World; akik viszont már unják a sebes pankolást, azok a Sanitynek adjanak egy esélyt.

Ha csak egy számra van időd: I Want to Conquer the World

Dönci

A nyolcvanas évek végéről jelentkezik ismét a Bad Religion, ismét 26 percben. Nagyon nehéz mást írni erről a korongról, mint amit a Suffernél megemlítettünk. Talán azt, hogy Greg Graffin hangja egy hangyányival mintha tisztább lenne (értsd: nem olyan opálos a kiabálós részeknél sem). Viszont 3 perc fölött itt sem kell dalt keresni, inkább a gyors egy-két percesek dominálnak. A legjobb ráadásul pont az egyik legrövidebb, az I Want Something More, úgyhogy ezt is választom ma.

Ha csak egy számra van időd: I Want Something More

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr2614380086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása