2018. november 29. 21:06 - Az 500 legjobb album 2 arca

182. Reel Big Fish – Turn the Radio Off (1996)

reel-big-fish-turn-the-radio-off-cover-art.jpg

Dönci

A Reel Big Fish mindig is értett a tánczenéhez. A ska pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy kifejezzék magukat ezzel a stílussal. Ráadásul azt is bebizonyítják, hogy 43 percbe egészen sok (16) olyan szám is belefér, ami kellő mennyiségű váltással rendelkezik, mégis alig éri el a 3 percet. Ráadásul a dalcímekből kiderül, hogy nem Marilyn Mansonnak jutott eszébe először a Say Ten szójáték. Szóval azoknak ajánlanám a lemezt, akik bírják a 2-3 perc körüli, lendületes dalokat, amiknek vicces a szövege. Közülük is az egyik legviccesebb a Skatanic című szerzemény, már csak a sampler miatt is, amit sajnos nem tudok hova tenni, de majd megírom, ha eszembe jut. Mindenesetre a választottam az lesz.

Ha csak egy számra van időd: Skatanic

Lepa

Ez pedig a Reel Big Fish „befutós” albuma – két évvel korábbi, mint a pár napja hallgatott harmadik lemez. Ezen található például a RBF mai napig legnagyobb slágere (nem számítva a Take On Me-feldolgozást), a Sell Out (érdemes videoklippel együtt hallgatni, ami nagyszerűen kiegészíti), a női vokállal megtámogatott She Has a Girlfriend Now, az Everything Sucks és a kicsit punkosabb Beer is. A vadulósabb hangulatot preferálók is kapnak maguknak valót ismét: a találó című Skatanic és a Nothin’ is nekik való. Bármelyik fent felsorolt dal jó lehet ismerkedésre, de akinek az egyik bejön, úgyis meghallgatja a többit is (remélem). Nem minden hangulathoz jó a Reel Big Fish, de nem azért, mint általában a listánk többi résztvevője: azok túl szomorúak vagy depisek, ez a banda meg „túl vidám”. Nyaraláshoz, autózáshoz, bulikezdéshez, nyelvtanuláshoz (a vicces szövegek miatt), illetve unatkozás helyett ajánlom elsősorban.

Ha csak egy számra van időd: Sell Out

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr1914404980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása