2018. december 07. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

174. Erik Sumo Band – The Trouble Soup (2009)

erik_sumo_band-the_trouble_soup_400x400.jpg

Dönci

Az Erik Sumo Band 2009-ben valószínűleg a legjobb magyar lemezt dobta piacra. Tövisházi Ambrus kellően lehetetlen zenei megoldásai, furcsa ritmusai és egyedi látásmódja megspékelve Harcsa Veronika angyali énekével és Kiss Erzsi őrületével, aki bármilyen nyelven képes halandzsázni, mindenki számára frenetikus élményt kell, hogy nyújtson. Ráadásul a royaltykat is viszonylag egyszerűen elosztották, mert a borítóra oda van írva, hogy mindegyik dal megírásáét egy vagy több tag felelős. :) Ez mennyire szimpatikus már. A Disco in My Head volt annak idején a legnagyobb sláger, pedig vannak rádióbarátabb felvételek is: Dream Machine; Show Me the Light; Secon; You Never Been My Friend. Viszont az tény, hogy kevés viccesebb videót forgattak annál evör. A legszebben építkező darab azonban kétségkívül a Little Worm from Hungary. A címadóban a Mekk mester samplere pedig zseniálisan vicces, a Secon repríze pedig tökéletes visszatekintés az előzőekhez. Aki szereti az alternatív, de okos és igényes zenét és a női vokálokat, az mindenképp hallgassa végig a teljes korongot.

Ha csak egy számra van időd: Little Worm from Hungary

Lepa

Egy mindenképpen nemzetközi érdeklődésre számító (és ezt joggal tevő) produkcióról van ma szó, hiszen egyrészt csak „külföldiül” íródtak a számok, másrészt meg tényleg annyira igényesen van összerakva (és olyan tehetségeket, pl. Harcsa Veronikát szerepeltet), hogy simán megállja a helyét nemzetközi összehasonlításban is. A nagyközönség talán a Secon és a Disco in My Head c. számokat ismeri legjobban, de a többi is ugyanennyire megérdemli a figyelmet, érdemes végigmenni az anyagon. Ha valaki megírja nekem, milyen nyelven íródott a Secon, azt megköszönöm, mert franciának hangzik, de nem az. Szerintem halandzsa – és így is az a lejobb szám.

Ha csak egy számra van időd: Secon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr5714411374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása