2019. január 01. 20:19 - Az 500 legjobb album 2 arca

149. Tori Amos – Night of Hunters (2011)

tori_amos-night_of_hunters_400x400.jpg

Lepa

Maradunk a saját néven futó női előadóknál, és ezúttal Tori Amos tér vissza egy egészen egyedi, különleges konceptlemezzel, amibe belesűrített egy csomó komolyzenei hatást (és konkrét művet), de annyi saját inputot adott hozzá, hogy mégis hamisítatlan Amos-mű lett belőle. Az egyik legtéliesebb hangulatú lemez a listánkon: szállingózó hóesésben, erdőben sétálva hallgatnám legszívesebben – legalábbis valamiért ilyen érzéseket kelt bennem, ha lehunyom a szemem. Csodásak az „egyénekeses” számok (Fearlessness, Your Ghost) is, de mivel ezen az albumon közreműködik az előadó lánya is, ami külön egzotikum, így hallgassuk meg legalább a SnowBlindot, a Cactus Practice-t és a Job’s Coffint is.

Ha csak egy számra van időd: SnowBlind

Dönci

Tori Amos egy furcsa és magával ragadó zenei kísérlete volt ez. Rengeteg komolyzenei szerző motívumaihoz írt újabbakat, és szöveggel is ellátta őket, hogy jobban a popzenéhez kapcsolja a klasszikusok műveit. Ennek megfelelően a hangszerelés is sokszor nagyzenekari, monumentális. Sőt, az 5 perc fölötti felvételek sem ritkák. Ráadásul Tori lánya, Natashya (Tash) Hawley is közreműködik ezen az albumon a legtöbbször. És egyébként elképesztően zseniális hangja van, tök jól kiegészíti Toriét. Mostanra a blogolvasók megtapasztalták, hogy nem csak popzene (vagy stílustól függetlenül csak popzene) létezik számunkra, így azt javaslom, csendes órákban pörgessük le ezt a korongot. Az egyszámosok pedig adjanak esélyt a Fearlessnessnek.

Ha csak egy számra van időd: Fearlessness

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr8914522162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása