2019. január 03. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

147. Tankcsapda – Agyarország (2000)

tankcsapda-agyarorszag_400x400.jpg

Lepa

Azért ha belegondolunk, elég hihetetlen, hogy vagy egy viszonylag kemény rockzenét játszó zenekar egy országban – Agyarországon –, amelynek szinte minden albumáról ismer egy-két slágert még a laikus, rockzenét nem hallgató nagyközönség is. Erről a lemezről ilyen a Mindig péntek és az egyik leghíresebb nótájuk, az első magyarországi sokzenészes flashmob, a SzegedRocks egyik választott nótája, az Ez az a ház. A címadó egyébként lehetne „Jönnek a férgek 2” is, eléggé hasonlít mind az versszak akkordmenete, mind az egész dal hangulata és struktúrája – de ettől még nagyon is működik. Továbbá megkapjuk a szokásos színvonalat a többi számnál is, félremenni nem nagyon lehet, ha valaki szereti az ilyet.

Ha csak egy számra van időd: Mindig péntek

Dönci

Sűrűsödnek a 'Csapda-lemezek is, de mit csináljunk, ha ennyire erős korongokat dobtak ki? Ezen meg az Ez az a ház például akkora sláger lett, hogy ihaj. Pedig van itt még sok klasszikus és remek darab. A címadó kegyetlen társadalomkrtika, az Akinek látsz ars poeticája rímel a korábban már tárgyalt, később született Senki nem menekülre, a Föld és ég pedig az egyik legjobban sikerült ballada a zenekartól. Egyébként érdekes kérdés, hogy ha a Mindig péntek ekkora sláger lett, vajon a Nem ver át miért nem? Mindenesetre bátran hallgassa mindenki végig ezt a lemezt, az egyszámosok pedig barátkozzanak a címadóval.

Ha csak egy számra van időd: Agyarország

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr1914522208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása