2019. január 28. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

122. Sigur Rós – Inni (2011)

sigur_ros-inni_400x400.jpg

Dönci

A post rock egyik legnagyobb tudói úgy értek el világsikert, hogy a saját, nem angol anyanyelvükön énekelnek (ami jelen esetben az izlandi). A zenekarnév meg onnan jött, hogy az egyik tagnak épp megszületett a Sigourney Rose nevű kislánya (bár lehet, hogy a nevét nem így írja). Zeneileg nem egyszerűek: a természet hangjaitól az ipari nyüstölésig minden van, a hegedűvonó a gitáron meg alapnak számít. Néha metal, néha chillout, néha mindegyik egy számon belül. Nehéz meg- és felfogni. Egy biztos, olyan zenei utazásra készüljön a hallgató, amilyet soha nem várt volna.

Ha csak egy számra van időd: Hafsól

Lepa

Björk személyében már volt izlandi szereplője a listánknak, most pedig talán a legismertebb izlandi zenekar duplalemezes koncertfelvételét hallhatjuk. Aki nem ismerné őket, annak úgy jellemezném, hogy körülírhatatlan, túlvilági és éteri hangulatú alternatív / poszt-rock hangulatzene. Szóljon, aki ennél jobb definíciót tud – annyira egyedi és felismerhető a zenéjük, hogy ilyennel kevesek büszkélkedhetnek. Legjobban az „elmélázós” szó jellemzi őket, de ettől és a visszafogott tempóktól függetlenül koncerten is működik a dolog, ahogy a jelen felvétel is mutatja. Tele van jobbnál jobb dalokkal az album, igazi best ofként is felfogható. Nemcsak a kis szigetország, hanem Európa egyik legjobb zenei termékéről beszélünk.

Ha csak egy számra van időd: Við spilum endalaust

 

Címkék: 2011 inni sigur rós
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr4414591904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása