2019. január 30. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

120. Yonderboi – Splendid Isolation (2005)

yonderboi-splendid_isolation_400x400.jpg

Dönci

Yonderboi mindig abban volt a legjobb, hogy olyan trip hop és chillout zenéket írjon, amikbe belerejt samplereket (vagy feldolgozásszeleteket) akár az '50-es évekből is. Itt is van minden a The Doorstól Billie Holidayig, ami csak kell. Remekbe szabott kis korong ez, az elektronikus zene legjavából.

Ha csak egy számra van időd: All We Go to Hell

Lepa

Nem is olyan rég volt szó Yonderboi-ról, most az eggyel korábbi, második albuma van terítéken. Nagyon nagy különbség nincs: elektronikus alapok élő hangszerekkel felspékelve, többnyire inkább lazulós, mintsem táncolós tempók és ritmusok, valamint kicsit elvont, túlvilági dallamok és témák. Az All We Go to Hell gyerekkórussal fűszerezett mélázása rögtön mutatja, hogy nem tucatzenéről van szó. Hosszú vonatutakhoz tudom ajánlani ezt az albumot, vagy drónfelvételekből készített klipekhez háttérzenének. Ne kérdezzétek, miért, egyszerűen csak ezt az érzést adja.

Ha csak egy számra van időd: People Always Talk About the Weather

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr2114594732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása