2019. február 25. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

94. The Vandals – Hitler Bad, Vandals Good (1998)

the_vandals-hitler_bad_vandals_good_400x400.jpg

Dönci

Ha a lemezcím nem lenne árulkodó, az első dal pár másodperces dudorászása mindenképpen előkészíti a hangulatot arra, hogy táncolható, lendületes dalok követik majd egymást. De mit is várhatunk egy zenekartól, aki 14 dalt 36 percbe bele tud szorítani. :) A fekete humor jellemzi a legjobban ezt a lemezt, elég csak a My Girlfriend's Dead szövegét meghallgatnunk. A lemez egyébként végig szórakoztató, és egy percig sem unalmas. A választottam az An Idea for a Movie lesz, aminek szintén zseniálisan vicces szövege van (bár ez nagyjából az összes dalra elmondható).

Ha csak egy számra van időd: An Idea for a Movie

Lepa

Minden idők legjobb poénpunk zenekara van terítéken ma, ráadásul szerintem ez a legjobb sorlemezük (az Oi to the World c. karácsonyi tematikus albumot nem számítva). A szövegek ismét zseniálisak, gyakorlatilag mindegyik szám témája olyan baromság, amiről még soha senki más nem írt; és a zenei humor is ismét megjelenik, elég csak az I Know, Huh refrénjét, az Idea for a Movie foghíjas szólóját vagy az Ape Drape közjátékát meghallgatni. Dave Quackenbush eleve nyávogós, néha hamiskásba csapó énekhangja tökéletesen egészül ki Josh Freese tűpontos dobolásával és a fantáziadús, mégis egyszerű és befogadható gitártémákkal és dallamokkal. A csúcspont egyértelműen a My Girfriend’s Dead c. nóta, ami arról szól, hogy „otthagyott a csajom, és zavar, hogy mindenki róla kérdez, ezért azt hazudom, hogy meghalt”. De a többi is hasonlóan mókás – akinek nem csal egy mosolyt se az arcára a mai album, az elveszett. A szövegkönyv olvasása viszont ajánlott hallgatás közben.

Ha csak egy számra van időd: My Girlfriend's Dead

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr6914652173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása