2019. március 02. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

89. Marilyn Manson – The Last Tour on Earth (1999)

marilyn_manson-the_last_tour_on_earth_400x400.jpg

Lepa

Az utolsó (másképpen fogalmazva: a legmagasabbra rangsorolt) Manson-album ez a mi kis listánkon. Amint százszor elmondtuk már, ideális esetben egy élő album egyszerre koncertfelvétel, best of, valamint az előadó fő erősségeinek kondenzált bemutatója. Bár ez egy korai élő album (még a múlt századból), azért a megelőző lemezekről tényleg szépen össze lettek válogatva a nóták. Élőben pedig egyik nagy kedvence az előadónak a Sweet Dreams című Eurythmics-feldolgozás – nem is véletlenül, az egy elég jó alapanyag, és illik is hozzá. Ezért most kivételesen egy feldolgozást javaslok az ismerkedőknek.

Ha csak egy számra van időd: Sweet Dreams / Hell Outro

Dönci

Ez is egy tökéletes időben kiadott koncertlemez. Mansonra gyakorlatilag az egész világ odafigyelt, és (ahogy a listánk is tükrözi) a két legerősebb stúdiólemezét követte ez az élő felvétel. A közönség ovációján hallani az elégedettséget és a konferanszok is nagyon erősek és provokatívak. Gyakorlatilag a korszak összes slágere felcsendül, ráadásul sok dal sokkal jobban szól, mint az eredeti albumon (pl. The Reflecting God; Lunchbox; Sweet Dreams; The Last Day on Earth). Akit érdekel, milyen lehetett egy Manson-koncert a hőskorszakban, az ne hagyja ki, mert ennél jobb szettet nem kaphat. A választottam nem jellemzi a lemez egészét, de a legjobb átirat az albumverzióhoz képest.

Ha csak egy számra van időd: The Last Day on Earth

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr514654379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása