2019. március 04. 19:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

87. Lagwagon – Let's Talk About Feelings (1998)

feel.jpg

Lepa

A Lagwagon talán legnépszerűbb lemezéről van ma szó. Ezt pedig azzal érdemelte ki a Let’s Talk About Feelings, hogy tökéletes esszenciáját adja a 90-es évek skatepunkjának, és még annál is többet. Ugyanis szövegvilág szempontjából (a címhez hűen) az egyik legszemélyesebb, legmélyebb és legelgondolkodtatóbb szövegvilágú punklemezről van szó (már amikor éppen értem, miről szól egy dal). Mindemellett a nóták könnyen befogadhatóak, ha valakit nem zavar az extrém gyors dobolás és a metalosra torzított gitárok: a dallamok ugyanis mézédesek, kegyetlenül poposak, valahogy mégse nyálasak. A May 16 a zenekar legnagyobb slágere: minden zenemegosztón ez a leghallgatottabb nótájuk, de ez annak is köszönhető, hogy az egyik deszkás videojáték, a Tony Hawk’s Pro Skater 2 egyik betétdala volt. A The Kids Are All Wrong címre keresztelt intrója nélkül viszont szerintem félkarú óriás az a szám, úgyhogy tessék „eléhallgatni” azt is, és utána az Owen Meaney c. albumzáró sláger végéig nem megállni! Amúgy például a Change Despair is tökéletes, kétperces bevezetést nyújthat a műfajba annak nem-ismerői számára. Az egész album pedig 25 percben „letudható”.

Ha csak egy számra van időd: The Kids Are All Wrong + May 16

Dönci

A Lagwagon igazán sosem okoz csalódást. Egyrészt azért, mert mindig lendületes, szép ívű darabokkal van dolgunk, másrészt pedig azért, mert amikor azt hinné az ember, hogy kap egy „sablonos” deszkáspunk-nótát, akkor jön valami (egy kiállás, egy szóló stb.), ami teljesen egyedivé és sablonoktól elrugaszkodottá teszi az élményt. A szövegek pedig elég jók ahhoz, hogy amikor mégis sablonokból építkezik a zenekar, elvigye a hátán a dalt. A lemez legnagyobb slágere egyértelműen a May 16, de a legjobb talán mégis az After You My Friend nyitánya, amiben teljesen váratlanul megérkezik egy karibi betét, és attól mindenki agya ledobja az ékszíjat. Szóval kezdjük ott a hallgatást, és a maradék 30 percet is töltsük a zenekarral.

Ha csak egy számra van időd: After You My Friend 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7114667611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása