2019. április 08. 00:52 - Az 500 legjobb album 2 arca

52. Leonard Cohen – Songs from the Road (2010)

leonard_cohen-songs_from_the_road_400x400.jpg

Dönci

Leonard Cohenről sokat áradoztunk már, nem is véletlenül. Ez a 2010-es korong a visszatérő turnéján megörökített felvételekből válogat. Főként olyanokból, amelyek nem kerültek rá a Live in London albumra. És mondjuk ki, a Lover, Lover, Lover legjobb verziója ezen az albumon található. A Heart with No Companion is tele van élettel, a That Don't Make It Junk pedig talán gyönyörűbb, mint az albumverzióban. A Famous Blue Raincoat pedig egészen szívszorítóra sikerült. Szerencsére a végén a Closing Time tempója feloldja a magunkba fordulást. Szóval aki eddig nem vetemedett arra, hogy a 2 és fél meg háromórás Cohen-koncertlemezekre benevezzen velünk, az most 67 percben megteheti. Érdemes az elején kezdeni most is. 

Ha csak egy számra van időd: Lover, Lover, Lover 

Lepa

Rendszeres visszatérő versenyzőnk Leonard Cohen. Minden itt van, aminek lennie kell egy koncertfelvételen (bár amúgy több koncertből van összevágva az album, tehát inkább élő válogatásnak lehet nevezni): slágerparádé, tökéletes hangzás, közönségováció, zeneileg kicsit átdolgozott dalok, és persze a jól megszokott, utánozhatatlan dörmögés. Sok okosságot ennyi lemez szerepeltetése után már nem tudok írni, viszont aki a Hallelujah-t szereti, az hallgassa meg ebben az élő verzióban, és még jobban fogja szeretni. Aki már unja, annak a záró Closing Time is jó választás lehet.

Ha csak egy számra van időd: Hallelujah

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr9514747613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása