2019. április 09. 00:51 - Az 500 legjobb album 2 arca

51. Bad Religion – Recipe for Hate (1993)

bad_religion-recipe_for_hate_400x400.jpg 

Lepa

Ha valaki csak egy Bad Religion-számot ismer, az nagy valószínűséggel az ezen a kiadványon szereplő American Jesus. Ütős klipjének és egyszerű, de egyből fülbemászó riffjének köszönhetően kétségtelenül a banda emblematikus dala lett, de azért bőven vannak itt még kincsek: akár a húzós nyitószám, akár a steel guitar (van ennek a hangszernek magyar neve?) miatt kicsit countrys beütésű Man With a Mission, a szomorkás Struck a Nerve és még sorolhatnám. Igazából nincs rossz vagy unalmas szám a lemezen, még akkor is, ha az All Good Soldiers diszharmonikusságát szokni kell. Ez után a lemez után ment a BR nagy kiadóhoz, így ez a zenekar első korszakának, a „független éveknek” a záróalbumaként is értelmezhető. Sarokköve az amerikai punk történetének, de nemcsak a műfaj kedvelőinek nyújthat maradandó élményt.

Ha csak egy számra van időd: American Jesus

Dönci

A Bad Religion egyik leghíresebb lemezét hallgatjuk éppen, amelynek húzódala az American Jesus, ami szerény személyem szerint a '90-es évek top 10 legfontosabb punkdalának egyike. Ezért mindenki számára kötelezővé teszem. :) De ez sem egyszámos lemez. A Kerosene refrénjénél is kevés fülbemászóbbat írtak, és hiába éneklik el ezerszer, nem válik unalmassá. A Portrait of Authority, a Man with a Mission és az All Good Soldiers mindegyike olyan szám, amiből simán lehetett volna világsláger, de valamiért mégsem váltak azzá (ami nyilván a világ hibája). Aki sajnál 37 percet erre az egyébként kiváló korongra, az ezek közül válasszon.

Ha csak egy számra van időd: Man with a Mission

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr6214749515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása