2019. április 17. 15:05 - Az 500 legjobb album 2 arca

43. Ramones – Leave Home (1977)

leave_home_ramones.jpg

Lepa

Az első négy Ramones-album – mint már említettük – mind jó, és ráadásul mindegyik pont ugyanúgy és ugyanazért jó. Így hát elég nehéz már újat írnunk róluk. A srácok egyetlen új rajongót se fognak szerezni azok közül, akik az eddig hallott lemezeiket nem komálják, viszont aki bírja a bandát, az tudja, mennyire szerethetőek ezek a végletekig leegyszerűsített, punk alapokra előadott rágógumislágerek. A másfél éves lányom is rázta ma rá a fejét, márpedig ő nem tévedhet. Azt a számot válaszom, amire a legjobban headbangelt.

Ha csak egy számra van időd: You’re Gonna Kill That Girl

Dönci

Mit lehetne írni a Ramones-ról, amit még nem írtunk le mi, vagy nem mondtak el helyettünk mások? Talán azt, hogy az első három korongjuknak (amiből ez a második, az első és a harmadik ott volt a Rolling Stone listáján) mindenképpen ott kell lennie egy valamirevaló zenegyűjtő kollekciójában (vagy legalább Spotifyon mentve a saját fiókban). Nincs sallang, nincs mese, nincs 2 és háromnegyed percnél hosszabb felvétel, egyszerűen tökéletes. A mai választottam mindenképp a Swallow My Pride lesz, mert azt ha meghallom, egy napig dúdolom utána mindig. Járjanak így a kedves olvasók is, mert érdemes.

Ha csak egy számra van időd: Swallow My Pride

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr6114771554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása