2019. április 24. 00:36 - Az 500 legjobb album 2 arca

36. Tom McRae – Just Like Blood (2003)

tom_mcrae-just_like_blood_400x400.jpg

Dönci

Tom McRae második lemeze is egészen kiváló dalokkal van tele, kezdve a távol-keleti motívumokkal terhelt A Day Like Today című szerzeménnyel, amire rögtön felkapja a fejét a hallgató. Aztán a vonósok és Tom hangja nem is ereszt el senkit egészen a záró Human Remains végéig. Elképesztően erőteljes, ahogy McRae bácsi képes hatni a hallgatókra. Mindenkinek ki kell próbálnia, milyen is egy McRae-lemez egyben.

Ha csak egy számra van időd: Human Remains

Lepa

Az első track csengő-bongó ütősei egyből eloszltaják kételyeinket, hogy egy „sima” akusztikus énekes-dalszerzőt fogunk hallani egyforma számokkal. Tom McRae olyan ízlésesen és mégis egyszerűen dísziti a szemmel láthatóan egy gitárra íródott számait, hogy azt tanítani kéne. A You Only Disappear balladája és a Ghost of a Shark hasonlóan erős, így igazi mesterhármassal indul az album. Utána se gyengül, szóval a lassú, szomorkás, elmélázós akusztikus zene kedvelőinek biztos nagy kedvence lesz. Az a lágyság és szépség, az a gyönyörű zenei építkezés, ami például a Mermaid Bluesból árad, szinte csak Tom bácsinál tapasztalható. Aki ennyi blogcikk után még nem szerette meg őt velünk együtt, az sajnos menthetetlen.

Ha csak egy számra van időd: Ghost of a Shark

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr114780338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása