2019. április 27. 00:33 - Az 500 legjobb album 2 arca

33. Damien Rice – O (2002)

damien_rice-o_400x4.jpg

Dönci

Damien Rice is egy szuggesztív előadó, szerencsére ezt saját tapasztalatból mondom. Akkor is, ha az itt megjelent dalokat egy gitárra (vagy zongorára) csupasztíja, és akkor is, ha nincs mellette Lisa Hannigan. A legnagyobb népszerűségnek a The Blower's Daughter örvend, ami még a zseniális Closer című filmben is szerepet kapott. A választottam mégis az I Remember lesz, mert abban van benne talán mindaz a zeneiség, amire Damien (és Lisa együtt) képes.

Ha csak egy számra van időd: I Remember

Lepa

Akinek feltűnt, hogy milyen sok Tom McRae-album szerepel a listánkon, az biztos nem lepődik meg, hogy a hasonló stílusban nyomuló (azaz érzékeny, magas hangú énekes-gitáros-dalszerző) Damien Rice fontosabb albumait is beválogattuk – azaz mind a hármat. Ezen van talán a legnépszerűbb slágere, a The Blower’s Daughter is – már amennyire slágernek lehet nevezni a szomorkás, befordulós és papírzsebkendő-gyilkos dalait. Amúgy semmivel sem rosszabb nála a többi szám sem. Érdemes belemerülni a lemezbe egy kevésbé vidám, esős délutánon. Bulikezdésnek, felpörgéshez viszont nem működik, bármily meglepő. (Meglepő dolgok inkább a záró, Eskimo c. számban vannak, de nem akarok spoilerezni.)

Ha csak egy számra van időd: Volcano

 

Címkék: 2002 damien rice O
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7414780510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása